1 κουτί φύλλο
6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
λίγη κανέλα
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλλα


-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C



-Σε ένα μπωλ βάζετε τα καρύδια και πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα



-Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο



-Βάζετε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια



-Από πάνω βάζετε 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο



-Βάζετε τα υπόλοιπα καρύδια



-Τελειώνετε με τα υπόποιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο



-Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο το ραντίζετε και με νερό



-Χαράζετε τα κομμάτια μπακλαβαδωτά και μπίγετε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο



-Ψήνετε για 1 ½ ώρα περίπου



-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες



-Φτιάχνετε το σιρόπι



-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά



-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά



-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το μπακλαβά