Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

τούρτα με μορφή γάτας ή αρκουδάκι, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

!-- facebook like this -->


Υλικάσυνταγής για την βουτυρόκρεμα:
Σεθερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 250 γρ.
Άχνηζάχαρη: 3 κούπες
Σκόνη κακάο: 2 κουταλιέςσούπας
Γάλα: 2 κουταλιές σούπας
Υλικάσυνταγής για τη διακόσμηση:
Choco pops: 3κούπες (δημητριακά πρωινού με ρύζι καισοκολάτα)
Άσπρη σοκολάτα: 30 γρ.
Σκούρησοκολάτα: 30 γρ.
Κόκκινο χρώμαζαχαροπλαστικής: 1 - 2 σταγόνες

Οδηγίες:
1.Αρχικά ετοιμάζετε τα μάτια και το στόμα:σχεδιάζετε σε λαδόχαρτο τα μάτια καιτο στόμα της γάτας ή της αρκούδας.

Στρώνετετο λαδόχαρτο σε επίπεδο ταψάκι με τοσχέδιο προς το ταψί (για να μην ακουμπήσειη σοκολάτα το μελάνι). Σε μπαιν μαρίβάζετε πρώτα την λευκή σοκολάτα και τηνλιώνετε ανακατεύοντας με μεταλλικόκουτάλι. Βάζετε μια κουταλίτσα στολαδόχαρτο, προσέχοντας να μείνει ησοκολάτα μέσα στο σχέδιο για τα μάτια.Ρίχνετε στην υπόλοιπη σοκολάτα τοκόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής καιανακατεύετε. Με την ροζ σοκολάτα,φτιάχνετε πάνω στο λαδόχαρτο τη γλωσίτσα.Βάζετε το ταψί για λίγο στο ψυγείο, νασφίξει η σοκολάτα και εν τω μεταξύλιώνετε τη σκούρα σοκολάτα. Βγάζετε τοταψί από το ψυγείο και με την σκούρασοκολάτα, φτιάχνετε τις κόρες των ματιώνκαι το χαμόγελο. Ξαναβάζετε στο ψυγείονα σφίξει εντελώς.

2.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 23 εκ. περίπουκαι το στρώνετε με λαδόχαρτο. Βουτυρώνετεκαι 3 θήκες για μέτρια μάφιν (αν θα κάνετεγάτα) ή μεγάλα (αν θα κάνετε αρκούδα).
3.Ετοιμάζετε το κέικ: χτυπάτε το βούτυρομε την ζάχαρη να αφρίσει καλά. Προσθέτετεένα ένα τα αυγά και τέλος την βανίλια.Προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.Όταν τελειώσει, γεμίζετε πρώτα τα μάφινκαι στη συνέχεια το ταψάκι που ετοιμάσατε.Ψήνετε τα μάφιν για 25 λεπτά και το κέικγια 45 - 50 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε απότο φούρνο και τα βάζετε σε σχάρα νακρυώσουν, αφού βγάλετε και το λαδόχαρτο.
4.Ετοιμάζετε την βουτυρόκρεμα: κοσκινίζετεμαζί την άχνη ζάχαρη και το κακάο. Χτυπάτετο βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτετεσταδιακά την άχνη με το κακάο και τογάλα.
5. Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς,το βάζετε στην πιατέλα και κόβετε ανχρειάζεται το πάνω μέρος με μαχαίρι γιανα γίνει ίσια η επιφάνειά του. Στερεώνετετο ένα μάφιν με λίγη βουτυρόκρεμα σανμύτη. Τα άλλα 2 μάφιν τα κόβετε τριγωνικά(για γάτα) ή τα αφήνετε στρογγυλά (γιααρκούδα). Τα κολλάτε με βουτυρόκρεμαστην αντίθετη μεριά από τη μύτη, γιααυτιά.
6. Καλύπτετε όλη την τούρτα μετην βουτυρόκρεμα και την καλύπτετε μετα choco pops. Ξεκολλάτε με προσοχή τα μάτιακαι το χαμόγελο που φτιάξατε με σοκολάτα,από το λαδόχαρτο. Βάζετε λίγη βουτυρόκρεμααπό κάτω και τα κολλάτε στην τούρτα. Ητούρτα σας είναι έτοιμη!!!!

Τρούφες καρότου

!-- facebook like this -->
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη άχνη
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
300 gr τριμμένη καρύδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη.
Βάζουμε τα καρότα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες, σε μια κατσαρολίτσα και ανακατεύουμε καλά.
Τα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τα ρολάρουμε πάνω στην τριμμένη καρύδα. Τα βάζουμε στα ειδικά χαρτάκια και είναι έτοιμα για σερβίρισμα..........

Mπισκότα με φυστικοβούτυρο χωρίς ψήσιμο

!-- facebook like this -->


ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3 φλιτζάνια βρώμη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίξτε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο.

Αφήστε τα να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου δυο λεπτά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε μέσα το αλάτι, τη βανίλια, τη βρώμη και το φυστικοβούτυρο ανακατεύοντας καλά.
Φτιάξτε στρογγυλά μπισκότα με ένα κουτάλι πάνω σε λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα.

Λαχταριστά φοντάν σοκολάτας σε 10 λεπτά

!-- facebook like this -->


ΥΛΙΚΑ

85 γραμμάρια σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (3 τετράγωνα περίπου)
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/3 φλιτζανιού άπαχο γάλα σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλιά νερό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα φουντούκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Κοσκινίστε μαζί τη ζάχαρη άχνη και το γάλα σε σκόνη.
Ανακατέψτε το μέλι, το νερό, και τη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το γάλα σε σκόνη στο μείγμα προσθέτοντάς τα σε δύο δόσεις.
Συνεχίστε ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τα φουντούκια.
Χύστε το μείγμα σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί και αφήστε το να κρυώσει.
Κόψτε σε τετράγωνα και καλή απόλαυση.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Γρήγορη κουζίνα

!-- facebook like this -->



Καμία συνταγή δεν χρειάζεται περισσότερο από μισή ώρα για να εκτελεστεί!
Δεν μετράμε το χρόνο σερβιρίσματος και πλύσιμο πιάτων.Για τον συμπιεσμένο χρόνο που ζούμε, αυτές οι συνταγές ίσως σας λύσουν τα χέρια.



Η Συλλογή μου “ Gourmet από τον Στέλιο Παρλιάρο

!-- facebook like this -->


Η Συλλογή μου " Gourmet από τον Στέλιο Παρλιάρο
Η Συλλογή μου από τον Στέλιο Παρλιάρο , 350 σελίδες γεμάτες συνταγές και μυστικά. Aπό το

περιοδικό GOURMET για να φτιάξετε τα καλύτερα γλυκά του κόσμου. Η συλλογή είναι


χωρισμένη σε 32 ξεχωριστά βιβλία.


Αναλυτικά :

1. ΑΡΩΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
2. ΑΧ ΜΕΛΙ ΜΟΥ
3. ΑΧ ΤΣΑΙ ΜΟΥ
4. ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ1
5. ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ2
6. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
7. ΓΕΥΣΗ ΣΟΥΣΟΥΜΙΟΥ
8. ΓΛΥΚΑ ΔΙΑΙΤΗΣ
9. ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
10. ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
11. Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
12. Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
13. Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
14. Η ΜΑΓΕΙΑ
15. Η ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ
16. Η ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
17. ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
18. ΛΕΓΕΤΑΙ TRIFLE
19. MPABAROUAZ
20. O ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ
21. ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΣΕΦ
22. ΠΑΓΩΤΑ ΚΑΙ ΣΟΡΜΠΕ
23. ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
24. ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ
25. ΤΟ ΑΒΓΟ
26. ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ
27. ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ
28. ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
29. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΚΟΡΜΟΙ
30. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
31. ΖΗΤΩ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ