Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

τούρτα με μορφή γάτας ή αρκουδάκι, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

!-- facebook like this -->


Υλικάσυνταγής για την βουτυρόκρεμα:
Σεθερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 250 γρ.
Άχνηζάχαρη: 3 κούπες
Σκόνη κακάο: 2 κουταλιέςσούπας
Γάλα: 2 κουταλιές σούπας
Υλικάσυνταγής για τη διακόσμηση:
Choco pops: 3κούπες (δημητριακά πρωινού με ρύζι καισοκολάτα)
Άσπρη σοκολάτα: 30 γρ.
Σκούρησοκολάτα: 30 γρ.
Κόκκινο χρώμαζαχαροπλαστικής: 1 - 2 σταγόνες

Οδηγίες:
1.Αρχικά ετοιμάζετε τα μάτια και το στόμα:σχεδιάζετε σε λαδόχαρτο τα μάτια καιτο στόμα της γάτας ή της αρκούδας.

Στρώνετετο λαδόχαρτο σε επίπεδο ταψάκι με τοσχέδιο προς το ταψί (για να μην ακουμπήσειη σοκολάτα το μελάνι). Σε μπαιν μαρίβάζετε πρώτα την λευκή σοκολάτα και τηνλιώνετε ανακατεύοντας με μεταλλικόκουτάλι. Βάζετε μια κουταλίτσα στολαδόχαρτο, προσέχοντας να μείνει ησοκολάτα μέσα στο σχέδιο για τα μάτια.Ρίχνετε στην υπόλοιπη σοκολάτα τοκόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής καιανακατεύετε. Με την ροζ σοκολάτα,φτιάχνετε πάνω στο λαδόχαρτο τη γλωσίτσα.Βάζετε το ταψί για λίγο στο ψυγείο, νασφίξει η σοκολάτα και εν τω μεταξύλιώνετε τη σκούρα σοκολάτα. Βγάζετε τοταψί από το ψυγείο και με την σκούρασοκολάτα, φτιάχνετε τις κόρες των ματιώνκαι το χαμόγελο. Ξαναβάζετε στο ψυγείονα σφίξει εντελώς.

2.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 23 εκ. περίπουκαι το στρώνετε με λαδόχαρτο. Βουτυρώνετεκαι 3 θήκες για μέτρια μάφιν (αν θα κάνετεγάτα) ή μεγάλα (αν θα κάνετε αρκούδα).
3.Ετοιμάζετε το κέικ: χτυπάτε το βούτυρομε την ζάχαρη να αφρίσει καλά. Προσθέτετεένα ένα τα αυγά και τέλος την βανίλια.Προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.Όταν τελειώσει, γεμίζετε πρώτα τα μάφινκαι στη συνέχεια το ταψάκι που ετοιμάσατε.Ψήνετε τα μάφιν για 25 λεπτά και το κέικγια 45 - 50 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε απότο φούρνο και τα βάζετε σε σχάρα νακρυώσουν, αφού βγάλετε και το λαδόχαρτο.
4.Ετοιμάζετε την βουτυρόκρεμα: κοσκινίζετεμαζί την άχνη ζάχαρη και το κακάο. Χτυπάτετο βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτετεσταδιακά την άχνη με το κακάο και τογάλα.
5. Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς,το βάζετε στην πιατέλα και κόβετε ανχρειάζεται το πάνω μέρος με μαχαίρι γιανα γίνει ίσια η επιφάνειά του. Στερεώνετετο ένα μάφιν με λίγη βουτυρόκρεμα σανμύτη. Τα άλλα 2 μάφιν τα κόβετε τριγωνικά(για γάτα) ή τα αφήνετε στρογγυλά (γιααρκούδα). Τα κολλάτε με βουτυρόκρεμαστην αντίθετη μεριά από τη μύτη, γιααυτιά.
6. Καλύπτετε όλη την τούρτα μετην βουτυρόκρεμα και την καλύπτετε μετα choco pops. Ξεκολλάτε με προσοχή τα μάτιακαι το χαμόγελο που φτιάξατε με σοκολάτα,από το λαδόχαρτο. Βάζετε λίγη βουτυρόκρεμααπό κάτω και τα κολλάτε στην τούρτα. Ητούρτα σας είναι έτοιμη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου