Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

!-- facebook like this -->
½ φλυτζ. τσαγιού βούτυρο
1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
3 φλυτζ. τσαγιού γάλα
1 κρόκο αυγού
μοσχοκάρυδο


-Βάζετε την κατσαρόλα με το βούτυρο στη φωτιά


-Βάζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί


-Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και να καβουρδιστεί


-Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα αλεύρι βούτυρο στο γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα ώσπου να πήξει


-Την αφήνετε να πάρει μία βράση, και προσθέτετε το ανάλογο αλάτι


-Αποσύρετε από τη φωτιά


-Ρίχνετε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύετε γρήγορα


-Προσθέστε μοσχοκάρυδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου