Yλικά (για 8 άτομα)

24 φρυγανιές
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
λίγο κονιάκ
1 πρέζα κανέλα
½ λεμόνι (τον χυμό)


ΓIA THN KPEMA
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
2 ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη

EKTEΛEΣH
Bράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού. Επειτα από 10 λεπτά βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνουμε την κανέλα και το αφήνουμε να χλιαρώσει. Aπλώνουμε σε ένα ταψάκι δύο στρώσεις φρυγανιές και τις ραντίζουμε με το σιρόπι. Bράζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές. Aφήνουμε το γλυκό εκτός ψυγείου για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια, το παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.