Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παστίτσιο

!-- facebook like this -->
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλυτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
αλάτι και πιπέρι


-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια


-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου


-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε


-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει


-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί


-Πασπαλίζετε με τυρί


-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι


-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει


-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα


-Αλατοπιπερώνετε


-Σβήνετε με κρασί


-Προσθέτετε τον μαϊντανό


-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε


-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά


-Αφαιρείτε την κανέλλα


-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια


-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο


-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό


-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς


-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο


-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε


-Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά


-Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί


-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου