7 φλυτζάνια αλεύρι αμερικάνικο
1 2/3 φλυτζάνια βούτυρο
1 2/3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά ή 150 γρ. φρέσκια μαγιά
5 αυγά
1 1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
ξύσμα μισού πορτοκαλιού
ξύσμα μισού λεμονιού
1 κουταλιά μαχλέπι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα


-Βάζετε το γάλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό

-Σε μία λεκάνη διαλύετε την μαγιά στο γάλα, προσθέτετε 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να φουσκώσει να γίνει διπλάσιο


-Σε μία κατσαρόλα σε πολλή χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο να λιώσει


-Χτυπάτε καλά τα αυγά και τα προσθέτετε στο βούτυρο, ανακατευοντας συνεχώς


-Προσθέτετε το μαχλέπι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το αλάτι


-Χύνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην λεκάνη με την μαγιά, ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε


-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ζύμη ομοιόμορφη


-Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί


-Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια τα οποία τα πλάθετε σε τσουρέκια


-Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα


-Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν


-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C


-Αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με αμύγδαλα


-Ψήνετε για περίπου μία ώρα