Περιγραφή συνταγής Τι καλύτερο από ένα αγαπημένο σπιτικό προφιτερόλ ειδικά όταν αυτό φτιάχνεται πανεύκολα; Δροσερό και κυρίως για όλα τα γούστα και όλες τις εποχές! Ημερομηνία καταχώρησης συνταγής : Τρίτη, 02 Αύγουστος 2011
Συστατικά συνταγής

10 έτοιμα σουδάκια από ζαχαροπλαστείο της αρεσκείας σας (χωρίς την καραμέλα από πάνω)
3/4 φλ. γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1/4 φλ. ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
200 γρ. κουβερτούρα τριμένη
350 γρ. σαντιγύ
3 κ.σ. κονιάκ

Οδηγίες συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών. Προσθέτουμε το γάλα που στο μεταξύ έχουμε βράσει και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε συνεχώς.

Ρίχνουμε την τριμένη κουβερτούρα σε κομματάκια και την αφήνουμε να λιώσει μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.

Αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και ρίχνουμε το κονιάκ προσθέτοντας και την μισή κρέμα από το σαντιγύ. Ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα σουδάκια όπως μας αρέσει καλύτερα και τα περιχύνουμε με τη σοκολάτα.

Διακοσμούμε με τη σαντιγύ και με λίγη ακόμη τριμμένη κουβερτούλα (εφόσον έχουμε κρατήσει).
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.


cooking